Optimalisatie en redesign webshop Infento

Toegenomen gebruiksvriendelijkheid Snellere laadtijd

Ken je Lego en Meccano? Infento maakt je creaties nog een stapje groter.

Infento is het eerste bedrijf ter wereld dat een bouwpakket maakt waarmee je echte voertuigen kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is één kit en een inbussleutel. Daarmee kun je eindeloos creëren, een hele jeugd lang. Van peuter tot tiener. Van loopwagen, step, driewieler, fiets, skelter, skibock tot sleetjes. De mogelijkheden van Infento zijn onbegrensd.

Een super tof product dus waar we zelf erg enthousiast over zijn om online aan mee te bouwen! Infento kwam met de vraag of wij de webshop konden optimaliseren. De grootste verbetering is een flink snellere laadtijd. Dit is gerealiseerd door het toepassen van technieken als Critical CSS Path en Lazy Loading. Ook het uitzetten van Caching heeft daar ontzettend aan bijgedragen. 

De webshop is ook eenvoudiger en overzichtelijker geworden door een aangepast ontwerp. De verschillende producten zijn overzichtelijker weergegeven in de webshop. Hierdoor is het onderhouden van de webshop nu ook gemakkelijker. 

Bezoek de webshop

Kickstarter financieren via Crowdfunding

In Juni 2018 is de tweede kickstarter van Infento gelanceerd. Binnen een uur was het doel van $50.000 al behaald. Uiteindelijk is het gigantisch bedrag bijna $848.322 bij elkaar gehaald door ruim 2.144 “backers”. 

Erg tof om dit samen met Infento te bereiken!

Responsive design Optimalisatie voor mobiel

De webshop voor Infento hebben we geoptimaliseerd voor mobiel door een geavanceerde desktop en mobiele opzet uit te voeren. Veel content stond dubbel geplaatst op de website, zowel voor dekstop als mobiel. Dit had ook negatieve invloed op de laadtijd. Door het gebruik van responsive afbeeldingen en media queries is de webshop nu ook volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Hoe gaaf is het om te zien dat je de laadtijd van een webshop gigantisch kunt laten dalen, simpelweg door het toevoegen van een paar technische toepassingen!

Theo Klos

Top