Website, design en marketing Ik in 010

Gebruiksvriendelijk en speels design Ontwikkelen website

Ik in 010 is een nieuw initiatief met als doel dat basisschoolleerlingen in Rotterdam kennismaken met het erfgoed van de stad. Ik in 010 traint docenten om actief aan de slag te gaan met erfgoed in hun klas. Ook wordt er lesmateriaal ontwikkeld voor leerlingen. Voor Ik in 010 hebben wij een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld met een speels design. Op de website zijn speelse elementen te vinden met een knipoog naar Rotterdamse monumenten en erfgoed. Bijvoorbeeld plaatjes en pictogrammen van gebouwen en foto’s van Rotterdams erfgoed. Schuine lijnen, verschillende kleuren en de toevoeging van bewegende elementen geven de website een speelse touch. Alle technische elementen zijn gerealiseerd met Parallax.

Bezoek de website

Positioneren via Online marketing

Via online marketing hebben we Ik in 010 bekend gemaakt onder de doelgroep: docenten in Rotterdam en omgeving. Op Facebook hebben we een betaalde campagne gedraaid waarmee we ruim 20.000 mensen uit de doelgroep hebben bereikt. De campagne bestond uit een gepromoot bericht met informatie over de Kick-off van Ik in 010 in Diergaarde Blijdorp. Op de website konden mensen zich hiervoor aanmelden. Met deze aanmeldingen heeft Ik in 010 ook meteen e-mailadressen verzameld die later gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld een e-mailcampagne.

Het is erg tof om online marketing in te zetten via Facebook, zodat leraren kennis kunnen maken met nieuwe onderwijsmethodes.

Lisette Rozenberg

Top