Facebook inspiratie nodig? 10 creatieve ideeën voor Facebook posts

Je hebt een bedrijfspagina op Facebook. Alle bedrijfsinformatie is ingevuld en je weet wie je doelgroep is. Je hebt een goede profielfoto en een prikkelende header. Alleen dat posten lukt steeds maar niet. Je fans reageren weinig op je posts. Het aantal volgers stijgt niet zoals je had gewenst. Je hebt geen inspiratie voor leuke posts. Herkenbaar? Lees dan snel verder. Wij hebben 10 creatieve ideeën voor Facebook posts!

Idee 1 Terugkerend item

Met een terugkerend item zorg je voor regelmaat en herkenning. Je creëert terugkerend publiek. Kies een vaste dag en een vast tijdstip waarop je dit item post. Dit kan wekelijks of maandelijks zijn. Wees hierin consistent. Anders haakt een deel van je publiek af. Om het item extra herkenbaar te maken kun je een hashtag toevoegen.

Idee 2 Deel blogberichten

Een blogbericht is waardevolle content om te delen via Facebook. Gebruik een notitie voor het delen van je blog. Een gewone post is minder geschikt om veel tekst te delen. In een notitie kun je makkelijk het hele bericht posten. Foto’s en titels maken je blog visueel aantrekkelijker. Is traffic naar je website een belangrijk doel van Facebook? Post dan een deel van je blog en trigger mensen om verder te lezen op je website.

Idee 3 Handige lijstjes met tips

Mensen houden van lijstjes. Iedereen wil weten hoe iets sneller, beter of makkelijker kan. Geef tips over een passend onderwerp binnen je branche. Hiermee voeg je waarde toe voor je fans. Bedenk welke vragen mensen kunnen hebben hoe iets sneller, beter of makkelijker kan. Vanuit je ervaring en expertise kom je met oplossingen. Een duidelijke titel prikkelt je fans om je tips te lezen.

Idee 4 Mijlpalen en successen

Heb je een mooi aantal paginalikes gehaald, een nieuwe website gelanceerd of een super goede omzet gehaald? Deel je mijlpalen en successen op Facebook en vier ze!  Je laat zien waar je allemaal mee bezig bent. Dit is goed voor de betrouwbaarheid van je bedrijf. Wil je ook meer persoonlijkheid laten zien? Deel dan foto’s hoe jullie als collega’s successen vieren.

Idee 5 Monsterartikel

Een monsterartikel levert je enorm veel content op voor Facebook. Zo’n artikel bestaat uit meer dan 5000 woorden. Zoveel content deel je natuurlijk niet in één keer. Dit geeft je de mogelijkheid om steeds stukjes van dit artikel te delen met je fans. Het schrijven van een monsterartikel kost natuurlijk tijd, maar het levert je ook wat op. Het is namelijk ook onwijs goed voor je ranking in Google.

Idee 6 Kijkje achter de schermen

Vind je het belangrijk om een klik te hebben met je fans en een relatie op te bouwen? Laat dan de persoonlijkheid achter je bedrijf zijn. Stel je medewerkers voor, deel foto’s van bedrijfsuitjes of laat medewerkers ervaringen delen. Mensen zijn geïnteresseerd in de medewerkers achter een bedrijf. Geef ze een kijkje achter de schermen en houd ze daarmee nieuwsgierig.

Idee 7 Do’s & Don’ts

Mensen willen altijd het maximale uit een product of dienst halen. Het is interessant voor je fans om do’s en don’ts met ze te delen. Met een to do lijstje kun je fans laten zien hoe ze jouw product op een optimale manier kunnen gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een not to do lijstje. Hierin kun je op een grappige of juist serieuze manier laten zien wat gebruikers beter niet met je product kunnen doen. De verschillende do’s en don’ts kun je in een aantal posts op Facebook delen.

Idee 8 Deel een preview

Sta je op het punt om iets nieuws te lanceren? Een product, website of service? Maak je fans nieuwsgierig! Deel een paar dagen van tevoren een bericht. Met een ‘sneak peek’ trigger je mensen om je lancering in de gaten te houden. Met een foto of video kun je vast een voorproefje geven van je product of dienst. Vraag eventueel naar de verwachtingen van je fans.

Idee 9 Handige checklist

Vergeet jij ook wel eens dingen die je eigenlijk niet mag vergeten? Daar hebben je fans misschien ook wel last van. Maak een checklist voor het gebruik van je product of dienst. Het is ideaal om te controleren of je niets bent vergeten. Maak bijvoorbeeld een checklist voor het versturen van een e-mail of het in het gebruik nemen van een product. Het is wel belangrijk dat je checklist waarde biedt.

Idee 10 Deel bruikbare tools

Heb je een handige tool ontdekt die bepaalde werkzaamheden makkelijker maakt? Deel deze tool met je volgers. Bijvoorbeeld programma’s om omslagfoto’s te maken of een hulpmiddel om SEO te optimaliseren. Je fans zullen je dankbaar zijn als je zo’n tool met hen deelt. Ze zijn sneller geïnteresseerd in je berichten, omdat je hen waarde biedt. Leg ook uit hoe de tool werkt en deel je eigen ervaringen.

Top