Hoe je online marketing inzet voor je website De beste tips voor 2017

Online marketing kun je ontzettend goed inzetten om je bedrijf goed op de kaart te zetten. Maar zijn er zoveel verschillende mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Wij geven je graag onze 7 beste tips die je helpen bij jouw online marketing plan!

Tip 1 Elke pagina een duidelijk doel

Voor je ook maar een letter schrijft, is het goed om na te denken over het doel van de pagina die je wilt creëren: is je doel om een lead te genereren? Stel dan alles in werking om contactgegevens te verkrijgen van je bezoeker. Is conversie het doel? Werk er dan naar toe dat je bezoeker een product bestelt of koopt.

Tip 2 Verleid je bezoeker

Waarom is het belangrijk om een verhaal te vertellen op je website? Omdat je bezoeker je op die manier leert kennen. Laat dus zien wie je bent! Een bezoeker zal namelijk niet bij één blik op de pagina gelijk verkocht zijn. Leidt hem naar de koop toe door je te laten kennen, je meerwaarde aan te geven en wat jij voor de bezoeker (die hopelijk jouw klant wordt) kan betekenen.

Tip 3 Conversie gericht

Veel webpagina’s zijn op dit moment net een keuze menu (user centered): de bezoeker krijgt ontzettend veel keuzes voorgeschoteld. Hier is natuurlijk niets op tegen, zeker niet als je een webshop hebt, maar als je website een ander doel heeft, is het goed om hier nog eens naar te kijken. Bedenk goed wat je wilt bereiken en vooral hoe dit overkomt op de bezoeker. Hier speelt de manier waarop de bezoeker je website bezoekt een grote rol. Mobiel dataverkeer neemt steeds meer toe: steeds meer websites worden bezocht via een mobiele telefoon. Een fantastische ontwikkeling, maar wel één waar je goed op in moet spelen. Bij mobiele weergave van je website, heb je namelijk minder ruimte om iets te vertellen. Optimaliseer dus waar jij de aandacht op wilt leggen en kies er bij mobiel voor om je pagina één doel te geven (conversie centered).

Tip 4 Mobile first

In de derde tip hebben we al uitgelegd dat de mobiele weergave van je website ontzettend belangrijk is. Het aantal bezoekers dat met een mobiele telefoon websites bezoekt is groter dan het aantal bezoeken via desktop of iPad. Onze vierde tip is daarom: werk altijd vanuit het principe ‘mobile first’. Optimaliseer je structuur, doel en content in de eerste plaats voor de mobiele weergave. Waarom? Omdat mensen een telefoon vrijwel altijd binnen handbereik hebben. Dit is dus de manier om je doelgroep te bereiken.

Tip 5 Gebruik infographics

Visueel aantrekkelijke pagina’s met mooie beelden en vormgeving, doen het beter dan saaie tekstuele pagina’s. Dat is algemeen bekend. Toch heb je wel tekst nodig om gevonden te worden en iets over jezelf te vertellen. Een manier om dit te doen, is door tekst en beeld te combineren tot een infographic. Met een infographic maak je de informatie die je over wilt brengen heel visueel. Bijkomend voordeel is dat je bezoeker het beter onthoudt en het is gelijk aantrekkelijk deelbare content die je ook kunt gebruiken voor social media!

Tip 6 Social media inzet

Het mooie bruggetje uit het vorige punt, konden we niet laten liggen om nu iets over social media bij online marketing te vertellen! Het belangrijkste dat je van iemand kunt krijgen, is aandacht. En de manier om aandacht te krijgen, is om die te vragen op platformen waar mensen actief op zijn: social media. Via social media kun je door goede advertenties of banners te maken, bezoekers trekken naar je website. Let er wel op dat je advertentie aansluit bij de pagina waar je de bezoeker naar toe leidt, anders is de bezoeker zo weer weg.

Tip 7 Motion = emotion

Tijdens de Google Talk van 2016 werd al gezegd: beweging is emotie. Voor 2017 zal dit nog belangrijker worden. Waar kun je aan denken? Trek bijvoorbeeld met een beweging de aandacht van je bezoeker. Dit kun je doen met emotie, beelden en tekst. Denk hierbij aan een filmpje, een beeld waarin iets gebeurt of een kleine beweging van tekst. Pop-ups gebruiken kan ook, maar die kunnen ook averechts werken. Zeker als ze meteen verschijnen bij het openen van een website en de toegang tot de teksten en beelden als het ware blokkeren. Als een pop-up negatief wordt ervaren, zal dit ook zeker te zien zijn in de statistieken van je website (hoge bounce rate).

Alle tips op een rijtje Samengevat

Hieronder nog even alle 7 tips voor online marketing op een rijtje:

  • Bepaal het doel van je webpagina
  • Geef een bezoeker de kans je te leren kennen
  • Houd rekening met mobiele en desktop weergave van je website
  • Optimaliseer je website voor mobiele telefoons
  • Gebruik infographics
  • Zet social media in
  • Creëer emotie bij je bezoeker
Top